Laborator încercări și analize electrice

Oferim clienților soluții energetice încă din anul 1992. De-a lungul timpului, am devenit un furnizor complet de servicii și un partener de încredere. În portofoliul companiei se regăsesc clienți importanți, companii de renume din domeniul energetic (CEZ, ENEL, Electrica, E.ON, Transgaz, ALSO ENERG etc), feroviar (CFR), operatori de sisteme de alimentare (RADET), alături de care am generat proiecte inovatoare în beneficiul consumatorilor finali și am pus bazele unui sistem energetic eficient.

Garanția calității produselor, prețurile competitive, dedicația și profesionalismul personalului calificat și implicarea în proiecte de anvergură națională, fac din compania Adrem Invest furnizorul de care aveți nevoie.

Încercăm, în permanență, inovăm domeniul energetic prin implementarea de metode și procese eficiente de lucru, dar și prin utilizarea de tehnologii moderne și performante. Respectarea normelor de calitate și preocuparea pentru acuratețea datelor sunt premisele ce ghidează activitatea personalului din cadrul Laboratorului Adrem Invest.

Localizat în Craiova, Laboratorul de încercări și analize electrice deține autorizația Inspectoratului de Stat în Construcții nr. 2710/21.03.2013 pentru efectuarea următoarelor lucrări:

  • depistarea defectelor în cablurile de energie, comandă și control de joasă și medie tensiune, până la 35 KV;
  • încercarea cu tensiune mărită continuă a cablurilor de energie, comandă și control de joasă și medie tensiune, până la 35 KV;
  • măsurarea rezistenței de dispersie – instalații de legare la pământ;
  • măsurarea rezistenței de izolație a cablurilor de energie, comandă și control de joasă tensiune și medie tensiune, până la 35 KV.
Activități desfășurate în cadrul Laboratorului:

VERIFICĂRI METROLOGICE

Verificarea metrologică stabilește conformitatea contorului cu modelul aprobat și/sau cu cerințele aplicabile din reglementările de metrologie legală care s-au utilizat la verificarea inițială sau la punerea în funcțiune.

Laboratorul Adrem Invest efectuează verificări metrologice pentru contoare de energie electrică activă, clase de precizie 0.5; 1; 2; A; B ,C, și energie reactivă, clase de precizie 1, 2 și 3.

RECEPȚIA, ÎNREGISTRAREA ȘI DISTRIBUIREA CONTOARELOR CĂTRE CENTRELE OPERAȚIONALE

Recepția și înregistrarea contoarelor noi, primite de la furnizor, se realizează printr-un sistem informatic creat special pentru această activitate. Totodată, sunt utilizate și echipamente cu ajutorul cărora sunt citite codurile de bare ale contoarelor.

Laboratorul este dotat cu mijloace de transport și de manipulare a contoarelor, astfel:

  • Camion cu prelată – Renault Master; 3,5 t
  • Camion carosat – Citroen Jumper; 1,8 t
  • Platformă hidraulică (încărcare/descărcare camioane)
  • Rampă încărcare/descărcare containere contoare
  • Electrostivuitoare (2 buc.)
  • Lisă hidraulică (2 buc.)

Din dorința de a îmbunătăți modul de lucru, precum și calitatea serviciilor oferite, în cadrul Laboratorului de Verificări Metrologice, Adrem Invest a implementat un sistem de calitate ce respectă cerințele Standardului SR EN ISO 17025:2005.