LABORATOR DE VERIFICARI METROLOGICE CONTOARE ELECTRICE

Verificarea contoarelor de energie electrica este o activitate pe care Adrem Invest a inclus-o in portofoliu in anul 2009, principalii clienti strategici ai Laboratorului de Verificari Metrologice (LVM) fiind CEZ Distributie (incepand din 2009) si E.ON Moldova Distributie (incepand din 2013).

Satisfacerea cerintelor tuturor clientilor si furnizarea de masuratori ce respecta standardele de calitate si etaloanele nationale si internationale din domeniu sunt premisele ce ghideaza activitatea personalului companiei noastre.

Laboratorul de verificari metrologice al Adrem Invest are sediul in Pitesti si detine autorizatia Biroului Roman de Metrologie Legala de a efectua verificari initiale si periodice la contoarele de energie electrica.

In activitatea din cadrul Laboratorului, Adrem Invest implica doar personal autorizat de Biroul Roman de Metrologie Legala. Toti angajatii detin autorizatie de Verificator Metrolog, aceasta certificare reprezentand garantia calitatii, a respectarii procedurilor de metrologie legala si a cerintelor obligatorii de functionare a laboratoarelor autorizate.

Activitati desfasurate in cadrul Laboratorului:

VERIFICARI METROLOGICE

Verificarea metrologica stabileste conformitatea contorului cu modelul aprobat si/sau cu cerintele aplicabile din reglementarile de metrologie legala care s-au utilizat la verificarea initiala sau la punerea in functiune.

Laboratorul Adrem Invest efectueaza verificari metrologice pentru contoare de energie electrica activa, clase de precizie 0.5; 1; 2; A; B ,C, si energie reactiva, clase de precizie 1, 2 si 3.

RECEPTIA, INREGISTRAREA SI DISTRIBUIREA CONTOARELOR CATRE CENTRELE OPERATIONALE

Receptia si inregistrarea contoarelor noi, primite de la furnizor, se realizeaza printr-un sistem informatic creat special pentru aceasta activitate. Totodata, sunt utilizate si echipamente cu ajutorul carora sunt citite codurile de bare ale contoarelor.

Laboratorul este dotat cu mijloace de transport si de manipulare a contoarelor, astfel:

  • Camion cu prelata – Renault Master; 3,5 t
  • Camion carosat – Citroen Jumper; 1,8 t
  • Platforma hidraulica (incarcare/descarcare camioane)
  • Rampa incarcare/descarcare containere contoare
  • Electrostivuitoare (2 buc.)
  • Lisa hidraulica (2 buc.)

Din dorinta de a imbunatati modul de lucru, precum si calitatea serviciilor oferite, in cadrul Laboratorului de Verificari Metrologice, Adrem Invest a implementat un sistem de calitate ce respecta cerintele Standardului SR EN ISO 17025:2005.