CITIREA CONTOARELOR DE ENERGIE ELECTRICA SI GAZ

Serviciul de citire contoare cuprinde un intreg proces de actiuni, ce au ca scop acuratetea prelucrarii datelor colectate de la consumatorii de energie electrica sau gaze naturale.

Pentru un nivel ridicat de eficienta si rigurozitate, serviciul este realizat de catre o echipa de cititori cu experienta in domeniu, care deservesc atat consumatorii casnici, cat si micii agenti economici, rezidenti in zona urbana si rurala.

Fluxul de lucru este bidirectional, catre compania de distributie si catre consumator, si include trei sub-procese:

  1. planificarea activitatii
  2. citirea contoarelor, identificarea si consemnarea anomaliilor, dar si verificarea vizuala a starii contorizarii si a instalatiei de alimentare
  3. prelucrarea datelor colectate

Intregul proces este informatizat cu ajutorul sistemului de tip Workforce Management, iar personalul Adrem Invest este echipat cu dispozitive electronice mobile (PDA) pentru conectarea in timp real la sistemul informatic al distribuitorului de energie electrica sau gaze naturale. Procedura se realizeaza pe baza unui protocol de comunicare GPRS.

Platforma software utilizata de Adrem Invest permite integrarea sistemelor de management al datelor dedicate nevoilor specifice ale fiecarui client. Aceste date sunt stocate, analizate, raportate si interconectate cu sistemul de facturare, toate acestea reprezentand etape ale unui proces de gestiune unitar.
Pe baza indexului de consum inregistrat si validat, furnizorul de energie emite, ulterior, factura aferenta.